Facebook arkadaş önerilerini nasıl durdurabilirim?

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook arkadaş önerilerini durdurmak için yardımcı olacak rehber. Facebook aslında, bağlanabileceğiniz ve arkadaşlarınızla ve ailenizle kolaylıkla iletişim kurabileceğiniz bir sosyal ağ platformudur. Ve bu genellikle bir süredir görmediğiniz arkadaş ve aile üyelerini içerir. Onlarla daha kolay bağlantı kurmak için Facebook’un bir ‘Tanıyor Olabileceğin Kişiler‘ ve ‘Önerilen Arkadaşlar‘ özelliği var. Genellikle Facebook arkadaşları olarak eklemek isteyebileceğiniz eski arkadaşlarınızı ve gündelik tanıdıklarınızı önerir.

Ancak son zamanlarda, ‘Önerilen Arkadaşlar’ özelliği rastgele kişileri önerilen arkadaş olarak gösteriyor. Bunun neden böyle olduğunu merak ediyorsanız, bunun nedeni, sosyal paylaşım ağı servisinin akıllı telefonunuzun konumunu yakındaki Facebook kullanıcılarını önermek için kullanmasıdır. Bu, genellikle, aynı anda aynı yerde olan iki kullanıcı akıllı telefonlarını yere check-in yapmak için kullandığında veya arkadaşlarının web sitesinde paylaştıklarını taramak için kullanıldığında olur.

Hiç alakası olmayan kişilerin, arkadaş önerilerinde gözükmesi beni çok rahatsız ediyor. Bu nedenle buna bir çözüm yolu bulmak gerektiğini düşündüm. Bu özelliği devre dışı bırakmanın bir yolu var. Tek yapmanız gereken Facebook’un akıllı telefonunuzun bulunduğu konuma erişmesini önlemek. Android’de ve iOS’ta bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Android’de Facebook arkadaş önerilerini durdurma

Android kullanıcıları için Facebook’un telefonun bulunduğu konuma erişmesini durdurma süreci Android sürümüne göre değişir. Android 6 Marshmallow kullananlar için, Ayarlar > Uygulamalar > Facebook > İzinler> Konum seçeneğini Kapalı duruma getirin. Bu, Facebook’un telefonunuzun bulunduğu yere/konuma erişmesini önleyecektir.

iOS’ta Facebook arkadaş önerilerini durdurma

iOS kullanıcıları, Facebook’un bu konuma çok basit bir şekilde erişmesini durdurabilir. Sadece Ayarlar > Gizlilik > Konum Hizmetleri > Facebook‘a gitmeniz yeterli. Gösterilen seçenekler arasından Hiçbirini seçin. Bu, rahatsız edici önerilen arkadaşlık taleplerini ortadan kaldırmada yardımcı olacaktır.

Etiketler:

Android İnternet iOS Ne & Nasıl

29 Ekim 2017 at 12:37

Bir yorum yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*