Şifrenizi paylaşmadan birisine Gmail’e erişim izni verme yöntemi

Sponsorlu Bağlantılar

E-posta şifrenizi biriyle paylaşmak büyük bir tehlikedir. Ve her şey için aynı şifreyi kullanan insanlardan biriyseniz, daha çok tehlikelidir. Zaten, İnternet ortamında şifre paylaşımı başlı başına bir tehlikedir. Bu nedenle şifrenizi paylaşma konusunda çok dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

Gmail, bu özelliğiyle bir başkasına şifrenizi göstermeden hesabınıza erişim izni verme imkanı sağlar. Düzenli bir hesaba sahip en fazla 10 kullanıcı ve bir okul veya iş hesabı ile 25’e kadar kullanıcı ekleyebilirsiniz.

Diğer kullanıcılar, Gmail hesabınızdaki iletileri okuyabilir, gönderebilir ve silebilir. Bir temsilci tarafından bir e-posta gönderildiğinde, e-posta adresleri de mesajda görünür. Ayrıca Gmail kişilerinizi yönetebilirler. Şifrenizi de içeren Gmail ayarlarınızdan hiçbirini değiştiremezler ve sizin adınıza hiçbiriyle sohbet edemezler.

Bu, diğer kullanıcıların e-postanıza erişim izni vermeleri ya da birden çok kişinin kullanması için bir müşteri hizmetleri e-postası hazırlaması açısından mükemmel bir özelliktir.

Gmail’de erişim izni olacak kullanıcı nasıl eklenir?

1.Adım:

Ayarlar > Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi‘ne gidin.

2.Adım:

Hesabınıza erişim izni verin kısmındaki Başka bir hesap ekle‘yi tıklayın.

3.Adım:

Diğer kullanıcılar tarafından okunan iletilerin okundu olarak işaretlenip işaretlenmeyeceğini seçin.

İstendiğinde, hesabınıza erişim izni vermek istediğiniz kişinin e-posta adresini girin ve ardından erişimi paylaşmak istediğinizi onaylayın.

Diğer kullanıcı e-postayı aldıktan sonraki yedi gün içinde tıklaması gereken bağlantıyı içeren bir e-posta alacak. Eklediğiniz kullanıcı, Hesaplar ve İçe Aktarma bölümüne giderek isteğinizi kabul ettiğinde bunu bileceksiniz. E-posta adresinin yanında kabul edip etmediklerini göreceksiniz.

Google, yapacağınız bu ayarın yaklaşık 30 dakika süreceğini söylemektedir. Her şey tamamlandıktan sonra, eklediğiniz diğer kullanıcılar sizin adınıza e-posta görüntüleyebilir ve gönderebilir.

Gmail’de erişim izni olan kullanıcı nasıl kaldırılır?

Daha önceden eklediğiniz bir kullanıcının, artık Gmail hesabınıza erişmesini istemiyorsanız, aşağıdakileri yapın:

1.Adım:

Ayarlar > Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi’ne gidin.

2.Adım:

Hesabınıza erişim izni verin altında, kaldırmak istediğiniz e-posta hesabının yanındaki Sil’i tıklayın.

Etiketler:

,

Ne & Nasıl

21 Ekim 2017 at 14:18

Bir yorum yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*