WhatsApp gönderilen mesajları silme özelliği “Herkesten sil”

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook’a ait olan WhatsApp nihayetinde herkes için çok beklenen silme özelliğini sundu. Geçtiğimiz hafta, özellik beta aşamasındaydı ve test görevlileri tarafından kullanılmaya başlandı, ancak şimdi şirket herkes için kullanıma sundu. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, yanlışlıkla gönderilen tüm mesajları silme imkanı bulacak. Bir mesajı silmek için basit adımları izlemeniz yeterlidir.

WhatsApp, akıllı cihazlar üzerinde, mesajlaşma, sesli mesaj gönderme veya telefon araması için kullanılan en popüler mesajlaşma uygulamasıdır. Aynı bir çok arkadaşınızla veya grupla sohbet etmeniz mümkündür. Bazen mesajları yanlı kişiye veya gruplara gönderebiliriz. Bu durumda ne yapacağımızı bilemeyiz. Daha önceden gönderilen mesajı sadece kendinizden silme özelliği vardı. Ama şimdi, yanlışlıkla gönderilen mesajı karşıdaki kişiden veya tüm gruptakilerin ekranında silme imkanı var.

WhatsApp’ın ‘Herkesten sil‘ özelliği, yanlışlıkla gönderilen mesajları tüm kullanıcılardan silme imkanı sağlıyor. Birine yanlış bir mesaj gönderdiniz ve silmek mi istiyorsunuz? Bunun için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacak.

WhatsApp gönderilen mesajları herkesten silme

1. Adım:

WhatsApp uygulamasında, gönderilen ve silmek istediğiniz mesaj üzerine parmağınızı basılı tutun.

2. Adım:

Üst kısımda, cevap, yıldız işareti, mesaj bilgisi, kopyalama seçeneklerini göreceksiniz. Mesaj bilgisi ile kopyalama simgeleri arasında silme seçeneğini de göreceksiniz.

3. Adım: 

Sil simgesine dokunduğunuzda, üç seçenek karşınıza çıkacak; Benden sil, İptal ve Herkesten sil. Herkesten sil seçeneğini seçtiğinizde bir defalık;

“Bu mesajlar, bu sohbetteki WhatsApp’ın en son sürümünü kullanan herkesten silinecek” mesajını göreceksiniz. Tamam seçeneğine dokunarak mesajı silin.

Alıcı, ‘Bu mesaj silindi’ ve siz kendi ekranınızda ‘Bu mesajı sildiniz‘ olarak görürsünüz.

Bununla birlikte, bir mesajı silmek için gönderenin yalnızca 7 dakikalık bir zaman olacak. Yani 7 dakikadan sonraki mesajları silmeniz için bu seçenekler görünmeyecektir. Bu özellik hem Android hem de iOS kullanıcıları tarafından kullanılabilir.

Artık, yanlış grupta gönderilen herhangi bir mesaj hakkında endişelenmenize gerek yok, çünkü bunları kolaylıkla silebileceksiniz.

Etiketler:

Android iOS Ne & Nasıl Teknoloji Haberleri

03 Kasım 2017 at 16:31

Bir yorum yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*